Her får du forskellige opskrifter på fermenterede grøntsager. Er du nybegynder, er det sikreste at starte med dem med en stor del kål. Senere vil du opdage, at du kan eksperimentere med grøntsager og krydderier efter lyst.

Surkål

1000 g hvidkål
200 g æble
3 fed hvidløg
10 g kommen
1200 g grøntsager i alt
1 – 1,5 % salt = 15 g salt

Kål hakkes, snittes fint, æbler rives groft. Hvidløg presses.
Æltes med salt og presses i sterile glas.
Kan krydres med meget andet.

Se mere om fremgangsmåden

Surkål med grønt og karry

800 g hvidkål
200 g gulerod
200 g æbler
100 g løg
200 g blomkål
3 fed hvidløg
20 g karry
En god håndfuld rosiner
20 g salt

Blomkålen hakkes groft
Hvidløg presses. Alt blandes særdeles grundigt for at få saften frem. Smages evt. til.
Presses grundigt sammen i sterile glas. Let låg.
I surkål kan der fint blandes lidt kommen, hele sennepsfrø, lidt ingefær, fennikel, tang m.m.

Se mere om fremgangsmåden

Rødbedeblanding 1

750 g rødbede, fintrevet                       
200 g æble, groftrevet
150 g alm løg eller rødløg, groftrevet,
200 g hvidkål, finthakket
1300 g grøntsager i alt
1 – 1,5 % salt = 17 g salt

Evt krydret med timian, peberkorn, peberrod.

Fremgangsmåde se her

Rødbbedeblanding 2

1 kg rødbede
5 fed hvidløg
1 rødløg
200 g kålrabi
300 g æble
300 g hvidkål
25 g salt

Fremgangsmåde se her

Blanding med gulerod, rødbede m.m.

I alt 2350 g grønsager:

370 g stribet rødbede
890 g gulerod
400 g løg
300 g kålrabi
110 g persillerod
280 g hvidkål
30 g salt
5 g karry
Lidt sennepskorn

Fremgangsmåde se her