En dejlig rodfrugtmos, der er velegnet både lun og kold. Mosen kan bruges som pålæg eller som forret med et stykke ristet brød eller i en osteskal. Den kan naturlig også spises som tilbehør til varme retter.

  • 200 g pastinak
  • 100 g løg
  • 100 g æble
  • 25 g smør
  • 1 tsk. hvid balsamico
  • Salt, peber

Løget skæret i tern og sauteres i smør. Tilsæt groft skårne æble og pastinakstykker (evt. revet), en lille sjat vand og balsamico. Kog grøntsagerne i ca. 20 min. Blend mosen med en stavblender og smag til med salt og peber.

Opskriften på osteskaller blev jeg inspireret til fra VAF: 100 g fast ost (fx Thieses Vesterhavsost) rives og fordeles i 4 cirkler på et stykke bagepapir. Bages i 10 min. ved 160o – køles lidt af og trykkes ned i en kop e.l., hvor den køler helt af.
Der fyldes lidt pastinakcreme i skallerne, de pyntes med fx lidt fintstrimlet peberfrugt og serveres med groft brød.


Mette Sørensen