’Kannibal’ sauce, puré eller suppe

Denne sauce får sin delikate smag fra kannibal tomater/poro-poro, som giver et rigtig godt modspil til gulerøddernes og løgenes sødme. Saucen er velegnet til både grønsags- og kødretter – jeg har spist den til både omelet med ris og til linser med kartofler.

  • 350 g gulerod
  • 150 g løg
  • 100 g kannibal tomat/poro-poro
  • 1 spsk. olie
  • 3 dl. grønsagsbouillon
  • 1 tsk. sød paprika
  • Salt og friskkværnet peber
  • ¼-½ dl fløde
  • Evt. majsstivelse

Skær alle grøntsagerne i tern og sauter løgene i olie. Når løgene er klare, tilsættes paprika og røres lidt rundt. Hæld nu resten af grøntsagerne og bouillon i gryden, og lad saucen koge i 15-20 min. Blend saucen, tilsæt fløde, og smag til med salt og peber. Hvis saucen er for tynd, jævnes/tyknes den med lidt majsstivelse udrørt i en anelse vand.

Puré/mos: Hvis du tilsætter lidt mindre vand, kan saucen bruges til puré, som er fint tilbehør til mange forskellige retter.

Suppe: Hvis du tilsætter mere bouillon, får du en meget delikat suppe.
 

Mette Sørensen