Syltede glaskål med løgcreme

  • 2 glaskål i mellemstørrelse
  • 75 gr. rørsukker
  • 4 spsk. hvidvinseddike
  • 2 salatløg
  • 25 gr. smør
  • 10-12 fennikelfrø
  • Salt og peber

Skræl og halver glaskålene og skær dem i tynde skiver, brug evt. et mandolinjern.
Smelt sukker ved svag varme, det må ikke brune. Tilsæt glaskål lidt salt og vand så det lige dækker.
Rør til sukkeret er opløst og lad skiverne simre i 15 min. eller til de er næsten møre, de må gerne have lidt ”bid”.
Tag gryden af varmen, tilsæt eddike og lad det trække et par timer.

 

Løgcreme

Løgene pilles og skæres i tynde skiver som sauteres i smørret, det må ikke brune. Tilsæt salt, peber og fennikelfrø og lad det simre ved svag varme 30-40 min, tilsæt evt. lidt vand hvis de er ved at brænde på.
Blend dem til en ensartet masse og server dem sammen med de syltede glaskål.

Jytte Grøndahl