Chili i olie er en god måde at forlænge chiliers holdbarhed. De mange flotte farver du kan få chili i, gør også at du nemt kan lave en sød værtindegave. Lav små glas med én slags chili, eller lav lidt større glas med blandede chili, det er meget dekorativt.

Chili i olie gør det lidt lettere at dosere chili mængden, når du først har ’lært olien at kende’. Der er ikke nogen fast mængde mellem chili og olivenolie, da det afhænger både af chiliens styrke og hvor stærk du ønsker olien. Så prøv dig lidt frem, bliver olien for stærk, kan den fortyndes med lidt mere olivenolie.

Fremgangsmåde:
Vask chilierne og skær toppen af. Vil du ikke have olien for stærk, skal du også fjerne kernerne. Afhængig af chiliens og glassets størrelse, kan du lægge dem hele i glas, eller skære den lidt i stykker. Sørg for at chilien er tør for vand, inden de lægges i et glas og overhældes med olivenolie. Chilien skal være helt dækket med olie.