Skræl auberginer og skær dem over på tværs – skræl kun én ad gangen, da de ellers bliver sorte.

Skær de halve auberginer i3-4 mm tynde skiver på langs.

Læg skiverne på en tør grillpande, og sted dem til de er lysebrune (eller brug grillen). Ven dem undervejs, så de får grillmønster på begge sider.

Læg skiverne i et fad og drys med groft salt mellem lagene.

Skær et par fed hvidløg i små tern og et par rosmarin kviste.

Læg aubergineskiverne i en skål e et til to lag (efter de er afkølede).

Læg lidt hakket hvidløg og et par rosmarin blade/viste ovenpå.

Gentag til der ikke er flere auberginer.

Bland olivenolie og vineddike sammen, hæld det over auberginerne, som skal være helt dækkede af marinaden.

Lad auberginerne trække tildækket i min. 3 dage i køleskab – kan holde sig i flere uger.

Spises fx på ristet grovbrød

Lise Fennikel