Kagen er glutenfri, men den kan også bages med andet mel, hvis du ikke ønsker den glutenfri - det vil gøre kagen mere luftig.

Ingredienser:

  • 3 æg
  • 2 ½ dl koldpresset jomfruolivenolie eller anden olie
  • 200 gr rørsukker (eller 150 gr dadler og 3 frosne meget modne bananer, som blendes sammen, hvis man ønsker den sukkerfri)  
  • 5 dl revet squash
  • 350 gr  ris og boghvedemel (eller hvede, spelt og rug hvis kagen ikke skal være glutenfri)
  • 1 tsk. bagepulver
  • 2 tsk. natron
  • Et nip salt
  • 1 tsk. stødt ingefær eller 1 spsk frisk revet
  • 3 store tsk. Kanel
  • saft af ½ limer eller citron og skal af en hel
  • 2 dl hakkede nødder, mandler eller solsikkekerner
  • Rosiner eller tranebær

Det hele blandes sammen og dejen fyldes i en smurt springform og bages ved 200 grader i ca. 3/4 time
Kagen afkøles og pyntes med glasur af flormelis rørt op med saft af ½ lime og skal af en hel
Eller med mørk smeltet chokolade og evt. finstrimlet lime skal
Til en bradepande skal der laves dobbelt portion, som kun skal den bages ca. 25 min