Sunde havregrynskugler med overraskelse

Disse havregrynskugler er meget populære, både i familien og som smagsprøver på torvet. Du tænker måske 'hvad!! – grønkål i lækkerier?' Men prøv dem, de smager virkeligt godt – og så gør det jo ikke noget, at de også er sunde

  • 2 store håndfulde hakket grønkål
  • 2 spsk. chiafrø
  • 2 spsk.  Havregryn
  • 2 spsk. kakao
  • 1 spsk. Kokosolie
  • 12 friske dadler
  • 50 g mørk hakket chokolade
  • 25 g hakkede valnøddekerner
  • Revet skal af 1 appelsin og eventuelt lidt af saften hvis massen er svær at samle
  • kokosmel eller chokolade til overtræk

Det hele blendes eller køres i foodprocessor, trilles i kugler og rulles i kokosmel eller dyppes i smeltet chokolade. De skal opbevares på køl.

Jytte Grøndahl