Glutenfrie chokoladekage eller muffins

En lækker chokoladekage, der sagtens kan spises selvom du ikke er glutenallergiker.
Portionen rækker 12 store eller 20 små muffins. Du kan også bage kagen i en lille bradepande.

  • 200 gr. kogte sorte bønner kogt efter anvisning på posen
  • 100 gr. blødt smør
  • 100 gr. rørsukker
  • 100 gr. frosne bananer. Kan erstattes af 100 gr. udblødte dadler
  • 100 gr. smeltet chokolade
  • Lidt vaniljepulver
  • 1 nip salt
  • ½ dl. cacao
  • 1 tsk. bagepulver
  • ½ tsk. natron
  • 5 små æg
  • Revet skal af en økologisk appelsin
  • evt. hakkede valnødder

Blend bønnerne i en foodprocessor, kom sukker, banan og smør i og blend til massen er glat.
Tilsæt den afkølede smeltede chokolade og blend igen.
Tilsæt de tørre ting og æggene et ad gangen. Evt. nødder vendes i til sidst.
Dejen fyldes i muffins forme og bages ved 185o i ca. 35 min. eller til de er gennembagte.
Vælger du at bage kagen i bradepande med bagepapir, skal bages 45-50 min.

Jytte Grøndahl